Szkolenia na zamówienie

Oprócz szkoleń otwartych, na które może zapisać się każdy, organizujemy również szkolenia na zamówienie – dla kawiarni, palarni, działów zakupowych, restauracji, hoteli oraz dla osób planujących otwarcie kawiarni. Mamy również ofertę dla firm spoza branży kawowej, szukających nietypowych pomysłów na integrację lub bonusy pracownicze lub chcących podnieść jakość kawy serwowanej na co dzień w firmie.

Grupa może zamówić dowolne szkolenie kawowe/baristyczne z naszej regularnej oferty lub szkolenie spersonalizowane – uwzględniające szczególne potrzeby zamawiającego, dotychczasową wiedzę i umiejętności pracowników oraz cele rozwojowe firmy. Oferujemy również szkolenia i doradztwo biznesowe związane z otwarciem własnej kawiarni oraz podnoszeniem rentowności i wzmacnianiem marki.

Szkolenie może odbyć się zarówno w naszej kawiarni, jak i w siedzibie firmy zamawiającej szkolenie. Na przykład nowo otwierane kawiarnie preferują szkolenie na własnym sprzęcie, w swoim środowisku pracy. Lokale działające już pełną parą częściej wolą oddelegować pracowników rotacyjnie na szkolenia do nas, żeby na ten czas nie zamykać swojej kawiarni. Możliwa jest opcja łączona – „audyt kawowy” u klienta i szkolenie u nas albo szkolenie u nas i wdrożenie poszkoleniowe w lokalu zamawiającego. Wszystkim klientom gwarantujemy wsparcie po zakończeniu szkolenia – zawsze możesz do nas zadzwonić, napisać, wpaść na kawę i rozmowę.

Przykładowe szkolenia z naszej oferty:

  • Barista INTRO – ekspres ciśnieniowy (6h)
  • Kompletny kurs baristyczny dla zespołu – (16-24h)
  • Latte art – różne poziomy (4-8h)
  • Metody przelewowe/alternatywne – do wyboru: aeropress, drip, chemex, syfon, frenchpress, ekspresy przelewowe, kawiarka, phin (4-8h)
  • Otwarcie własnej kawiarni – aspekty logistyczne i biznesowe (8h)
  • Otwarcie własnej kawiarni – przeszkolenie baristyczne zespołu (16-24h)
  • Ocena sensoryczna kawy (4-8h)
  • Poprawne espresso (4-6h)
  • Koneser espresso – szkolenie degustacyjne (2,5h)
  • Home/office barista – ekspres ciśnieniowy (6h)
  • Dobra kawa w firmie – szkolenie degustacyjne (3-6h)
  • Kawa specialty – wprowadzenie i degustacje (2-4h)

Jeśli nie znalazłeś na liście interesującego Cię tematu – skontaktuj się z nami, a sprawdzimy, jak szybko możemy go dla Ciebie opracować.