MENUMENU
  • O mnie
  • TE KAWY
  • Delikatesy
  • Kawy personalizowane
  • Blog
Kontakt
uniwersytet-kawy_logo-904x1024.png
  • O mnie
  • TE KAWY
  • Delikatesy
  • Kawy personalizowane
  • Blog
LATTE ART dla zaawansowanych
Started on 1 Thu
LATTE ART dla zaawansowanych
Chcesz malować wzory jak profesjonalista i zaskoczyć swoich gości czymś więcej niż prostym sercem na cappuccino? Masz już trochę doświadczenia, ale zmagasz się z tym, żeby wejść na wyższy poziom? Nauczymy cię technik łączonych, dzięki którym będzie Cię ograniczać już tylko wyobraźnia i determinacja. Szkolenie dla osób z doświadczeniem lub potrafiących narysować podstawowe wzory.
Dowiedz się więcej
Started on 18 Mon, 10:00 - 14:00 4 godziny
od360
Espresso
Jak przygotować optymalne espresso? Co wpływa na jego smak? Co trzeba wiedzieć, żeby mieć pełną kontrolę nad jego jakością? Każde ziarno wymaga indywidualnego podejścia. Nauczymy Cię, jak świadomie zaparzyć najlepsze espresso z każdej kawy. Dla zawodowych baristów i pasjonatów.
Dowiedz się więcej Zapisz się
Home barista – ekspres ciśnieniowy barista
Started on 20 Sun, 11:00 - 17:00 6 godzin
od540 zł
Home barista – ekspres ciśnieniowy
Szkolenie adresowane do pasjonatów kawy, którzy chcieliby ze swojego domowego ekspresu wycisnąć maksimum: smaku, aromatu i jakości. Daje możliwość popracowania na profesjonalnym ekspresie kawiarnianym i przeniesienia uzyskanej wiedzy do warunków domowych.
Dowiedz się więcej Zapisz się
Kawiarka i frenchpress
Started on 22 Fri, 17:00-19:30 2,5 godziny
od290 zł
Kawiarka i frenchpress
Kawiarka i frenchpress to najprostszy sposób na kawę tradycyjną i alternatywną w domu. W kawiarce zaparzysz odpowiednik espresso i americano. A mając frenchpress możesz delektować się całą paletą smaków i aromatów kawy specialty oraz... ubić mleko do cappuccino.
Dowiedz się więcej Zapisz się
Brewing: drip i aeropress
Started on 19 Sat, 12:00 - 16:00 4 godziny
od390 zł
Brewing: drip i aeropress
Co to są alternatywne metody parzenia kawy (np. drip i aeropress)? Dlaczego stają się tak popularne? Jak wydobyć za ich pomocą maksimum aromatu i smaku? Jak smakuje dobrze zaparzona kawa, a jak rozpoznać i zrozumieć błędy popełnione podczas przygotowania? Od czego zacząć (w domu lub w kawiarni)?
Dowiedz się więcej Zapisz się
Latte art – podstawy
Started on 18 Fri, 15:00 4 godziny
od399 zł
Latte art – podstawy
Wykończenie kawy mlecznej rysunkiem świadczy o profesjonalizmie i kunszcie baristy. Naucz się więc idealnego spieniania mleka i rysowania nim podstawowych wzorów.
Dowiedz się więcej Zapisz się
Kompletny kurs baristyczny
Started on 13 Sun, 11:00 2 dni
odod 999 zł
Kompletny kurs baristyczny
Wszystko, co niezbędne w pracy baristy i w życiu pasjonata kawy w 2 dni! Obsługa profesjonalnego ekspresu i młynka, prawidłowe parzenie espresso i kaw mlecznych, latte art. A do tego kawy alternatywne, ćwiczenia sensoryczne i degustacje kaw z różnych segmentów jakości.
Dowiedz się więcej Zapisz się
Ocena sensoryczna kawy
Started on 9 Sat, 15:00 - 19:00 4 godziny
od390 zł
Ocena sensoryczna kawy
Szkolenie adresowane do pasjonatów kawy i profesjonalistów związanych z biznesem kawowym. Zdobędziesz na nim wiedzę niezbędną do profesjonalnej, obiektywnej oceny różny kaw ze względu na ich cechy sensoryczne (np. smak, aromat, tekstura).
Dowiedz się więcej Zapisz się
  • Polityka prywatności
  • Regulamin sklepu
  • Kontakt
  • Zasady dostaw
Realizacja: Generum.pl 2019 | Mapa strony