
Chcesz malować wzory jak profesjonalista i zaskoczyć swoich gości czymś więcej niż prostym sercem na cappuccino? Masz już trochę doświadczenia, ale zmagasz się z tym, żeby wejść na wyższy poziom? Nauczymy cię technik łączonych, dzięki którym będzie Cię ograniczać już tylko wyobraźnia i determinacja. Szkolenie dla osób z doświadczeniem lub potrafiących narysować podstawowe wzory.
Jak przygotować optymalne espresso? Co wpływa na jego smak? Co trzeba wiedzieć, żeby mieć pełną kontrolę nad jego jakością? Każde ziarno wymaga indywidualnego podejścia. Nauczymy Cię, jak świadomie zaparzyć najlepsze espresso z każdej kawy. Dla zawodowych baristów i pasjonatów.
Szkolenie adresowane do pasjonatów kawy, którzy chcieliby ze swojego domowego ekspresu wycisnąć maksimum: smaku, aromatu i jakości. Daje możliwość popracowania na profesjonalnym ekspresie kawiarnianym i przeniesienia uzyskanej wiedzy do warunków domowych.

Kawiarka i frenchpress to najprostszy sposób na kawę tradycyjną i alternatywną w domu. W kawiarce zaparzysz odpowiednik espresso i americano. A mając frenchpress możesz delektować się całą paletą smaków i aromatów kawy specialty oraz... ubić mleko do cappuccino.

Co to są alternatywne metody parzenia kawy (np. drip i aeropress)? Dlaczego stają się tak popularne? Jak wydobyć za ich pomocą maksimum aromatu i smaku? Jak smakuje dobrze zaparzona kawa, a jak rozpoznać i zrozumieć błędy popełnione podczas przygotowania? Od czego zacząć (w domu lub w kawiarni)?

Wykończenie kawy mlecznej rysunkiem świadczy o profesjonalizmie i kunszcie baristy. Naucz się więc idealnego spieniania mleka i rysowania nim podstawowych wzorów.

Wszystko, co niezbędne w pracy baristy i w życiu pasjonata kawy w 2 dni! Obsługa profesjonalnego ekspresu i młynka, prawidłowe parzenie espresso i kaw mlecznych, latte art. A do tego kawy alternatywne, ćwiczenia sensoryczne i degustacje kaw z różnych segmentów jakości.

Szkolenie adresowane do pasjonatów kawy i profesjonalistów związanych z biznesem kawowym. Zdobędziesz na nim wiedzę niezbędną do profesjonalnej, obiektywnej oceny różny kaw ze względu na ich cechy sensoryczne (np. smak, aromat, tekstura).