Latte art – podstawy

Szkolenie adresowane do home baristów i początkujących zawodowych baristów, chcących nauczyć się idealnego wykonywania podstawowych wzorów latte art.

 Program:

● Organizacja miejsca pracy
● Poprawne spienianie mleka: technika, temperatura, tekstura
● Kontrola nad kształtem i umiejscowieniem wzoru w filiżance
● Wzór: głowa mnicha
● Wzór: serce
● Wzór: tulipan
● Latte art z użyciem „mlek” roślinnych
● „Cappu tasting” – szukamy właściwych proporcji kawy i mleka (receptury)

Informacje organizacyjne:

➡ Termin i czas trwania: 18 października, godz. 15:00 – 19:00
➡ Miejsce: kawiarnia „Owoce i Warzywa” w Centrum Dialogu (ul. Wojska Polskiego 83, Łódź)
➡ Prowadzenie: Mateusz Nowak. Trzykrotny uczestnik Mistrzostw Polski Latte Art, zdobywca 4. miejsca w zawodach Dalla Corte Cup
➡ Liczba uczestników: 2-4 os.
➡ Liczba godzin: 4
➡ Inwestycja: 399 zł/os.

��� Jeśli przed podjęciem decyzji, potrzebujesz dodatkowych informacji lub rady, zapraszamy do kontaktu. Możesz napisać: [email protected] lub [email protected] albo zadzwonić: 884-330-036.

₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋₋

► O nas:

Jesteśmy członkiem Speciality Coffee Association. Wyróżnieni żółtą czapką Gault & Millau. Certyfikowani przez SCA z zakresu Sensory Skills na poziomie Intermediate. Wielokrotnie zdobywaliśmy Łódzką Nagrodę Kulinarną dla Najlepszej Kawiarni, trzykrotnie zwyciężaliśmy w łódzkim Festiwalu Kawy. Nasi bariści rok po roku zdobywali 4. miejsce na Mistrzostwach Polski Brewers Cup 2018 i 2019, są uczestnikami również Mistrzostw Polski Latte Art i Cup Tasters. To także finaliści prestiżowych zawodów t.j. Pro-infuzja, Dalla Corte Cup, Comandante Cup. Doświadczenie zdobywaliśmy m.in. na szkoleniach u Gwilyma Daviesa [Mistrz Świata Baristów], Leszka Jędrasika [4. miejsce Mistrzostw Świata Latte Art], Damiana Durdy [49th Parallel, Vancouver], Błażeja Walczykiewicza [autoryzowany trener Specialty Coffee Associaction i międzynarodowy sędzia)] oraz w jednej z najbardziej obleganych kawiarni speciality w Berlinie – Tres Cabezas/19grams.